Poslovne novine
Oglasi
POSLOVNE NOVINE - OGLASI - MAILING LISTA - POSEBNI PRILOZI - INFORMATIKA I POSLOVNE USLUGE - KONZALTING - PREGLED PONUDE PROIZVODA I USLUGA - INTERAKTIVNI MARKETING - MARKETING MIKS - INTERAKTIVNA MARKETINŠKA KOMUNIKACIJA - TRADICIONALNI OBLICI INTERAKTIVNE MARKETINŠKE KOMUNIKACIJE - NOVI OBLICI MARKETINŠKE KOMUNIKACIJE - INOVACIJE I TRENDOVI KOJI UTJEČU NA RAZVOJ INTERAKTIVNOG MARKETINGA - BESPLATNI OGLASI - PROCES RAZVOJA INTERAKCIJA I ODNOSA S POTROŠAČEM/ PODUZEĆE I POTROŠAČ KAO SUDIONICI U INTERAKTIVNOJ MARKETINŠKOJ KOMUNIKACIJI I MARKETINGU ODNOSA - OGLASI - UPRAVLJANJE ODNOSIMA S DIGITALNIM POTROŠAČEM - IZDVOJENI SPECIFIČNI ASPEKTI INTERAKTIVNOG MARKETINGA - BESPLATNI OGLASI - MALI OGLASI
 
 
 

MARKETING - OGLASI


Pregled korisnih informacija za merketing i oglase na Internetu


Marketing - Oglasi Današnji moderni svijet, svijet je informacijskog društva. Informacijske tehnologije, uz kapital kao bitan čimbenik razvoja, postaju osnovicom tehnološkog razvoja. Da li je i Vaša tvrtka predstavljena na Internetu?

Da bi se za nekoga uopće saznalo, ma kako god on imao dobre proizvode ili uslugu, nužno je ulaganje u reklamu. Male tvrtke niti tu ne mogu konkurirati velikima, jer jednostavno za to nemaju dovoljno sredstava. Televizijska ili radio reklama je preskupa, a oglasi u tiskanim medijima od nekoliko redova su neprimjetni.

S druge strane imamo fenomen Interneta, iako još uvijek veliki broj tvrtki ne zna iskoristiti sve prednosti Interneta. Da li je neka tvrtka zastupljena na Internetu, ovisi prvenstveno o informatičkoj pismenosti, ili točnije, nepismenosti direktora, vlasnika obrta, liječnika koji vode privatne ordinacije, odvjetnika...

U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim potencijalnim korisnicima. Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.

Dok putem reklame na TV-u ili u novinama o svojem proizvodu možete samo ukratko obavijestiti kupce, na Internetu, uz mnogo manje uloženog novca, omogućujete potencijalnim klijentima da dođu do mnogo detaljnijih informacija i to u bilo koje doba dana ili noći, 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Internet je suvremeni medij kojim možete ne samo doprijeti do šireg kruga kupaca, nego i saznati znatno više o njihovom ponašanju, željama i potrebama.
 
PREPORUKE - LINKOVI Marketing - Oglašavanje

  Oglasi na internetu Oglasi, marketing, oglašavanje, reklame

  Poslovni oglasi Pregled svih HR poslovnih usluga i oglasi

  Oglašavanje Objavite svoju preporuku, oglas ili link


Kako bi svoj proizvod ili uslugu mogli prodati postojećem ili budućem kupcu, morate ga o tome informirati, no, isto tako, morate upoznati svog kupca i saznati što više o njegovim željama i potrebama, kako biste mu ponudili upravo onaj proizvod ili uslugu koju on želi. Vaše web stranice su izvrstan i moćan medij kojim se obraćate svim potencijalnim kupcima, dobavljačima i poslovnim partnerima, ali istodobno i sredstvo kojim se oni obraćaju Vama (kontakt obrasci, narudžbenice, e-mail adrese).

Poželite li na bilo koji način promovirati svoju tvrtku, njene usluge ili proizvode, možete se odlučiti za neki od više dostupnih medija. Prije nekoliko godina, Internet je bio samo jedan od medija koje ste mogli izabrati. Danas je Internet potreba! U takvom okružju vlastite web stranice više nisu samo pitanje prestiža. One su nužnost za svako poduzeće ili obrt. Bez web stranica nema opstanka.

Neke tvrtke nikako da se odluče na izradu vlastitih web stranice, već im je kao lakše plaćati oglase po raznim internet oglasnicima. Takva praksa može biti samo nadogradnja, ali nikako zamjena za vlastite web stranice. Jedno je imati vlastite detaljne web stranice, a sasvim je nešto drugo biti među stotinama ili tisućama drugih sličnih oglasa. Web stranice imaju i svoj vizualni indentitet koji se pamti, oglasi su bezlična hrpa teksta koja se zaboravlja odmah nakon što se napuste stranice oglasnika.
Ako imate vlastite web stranice, tada u oglasu možete i navesti link prema vašim stranicama, gdje više niste ograničeni u količini tekstova i slika kojima možete opisivati svoje proizvode i usluge. Dakako, web stranice trebaju biti CMS, a ne obične web stranice.
CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja, a što je vrlo bitno, bez ikakvih posebnih znanja. Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate. Opširnije o CMS web stranicama.

Na globalnom tržištu koje ima podlogu u sofisticiranoj informatičkoj i mrežnoj tehnologiji pojavljuju se potpuno nove vrste gospodarskih subjekata, koje odlikuje vitalnost, dinamičnost i prilagodljivost poslovnih procesa. To dovodi do potpuno novih pojmova i pojmovnih sustava koji označavaju elemente i procese elektroničkog gospodarstva (e–business i cyber–economy ). Elektroničko poslovanje u najširem smislu omogućava izgradnju i primjenu poslovnih modela temeljenih na kombinaciji korištenja Interneta, intraneta i aplikacija za grupni rad.

Informacijske tehnologije su iz temelja promijenile prirodu marketinga. No, promjene u informacijskoj tehnologiji istodobno su i prijeteće i one koje potiču sposobnosti gospodarskog subjekta da razvije dugoročne odnose sa svojim kupcima. Internet omogućuje kupcu izravan kontakt s poslovnim subjektom u bilo koje doba dana i noći, s bilo koje lokacije, kako bi kupac mogao prikupiti željene informacije i obaviti kupnju. U svakome slučaju, utjecaji informatičkih tehnologija vidljivi su na tradicijskim metodama marketinga, ali je također moguće govoriti i o potpuno novoj vrsti marketinga – elektroničkom marketingu. Elektronički poslovni sustavi podupiru brojne promjene marketinškog sustava (standardizirani proizvodi, niže cijene zbog većeg pritiska konkurencije, kraći kanali distribucije, nelinearna promocija, elektronički transfer dobara, informacijski upravljački sustavi u bazama podataka i sl.) i unapređuju poboljšanje odnosa omogućujući poslovnim subjektima da se fokusiraju na svoje kupce na individualiziranom globalnom tržištu.

 
 
  1. 12. 2022.

Nova ponuda za poduzetnike - Internet usluge za poduzetnike - Izrada internet stranica - CMS internet stranice - Hosting - Prodaja gotovih izvještaja - Izrada poslovnih planova - Gotovi primjeri planova - Investicijski projekti - Primjeri ugovora - Poslovni imenici - Internet imenik - Istraživanje tržišta - Marketing - Trgovačko posredovanje - Proizvodi i usluge - Poslovno savjetovanje - Poslovna psihologija - Poslovne informacije - Poslovni web katalog - Pregled zakona i propisa - Informatika i poslovanje - Korisni poslovni programi - Programiranje po narudžbi - Sigurnost u poslovanju